fbpx

Ergonomische loepen kunnen helpen..

Studie suggereert significante vermindering van stress met behulp van Ergo-loepen.

Admetec – Ergo – Butterfly-s

Dr. Amit Fima, Haifa, Israel. www.drfima.co.il

Haifa, IsraëlAdmetec, een leider in het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van op maat gemaakte loepbrillen en ledlampen voor tandartsen, chirurgen, dierenartsen en hun personeel, werkt samen met een in Italië gevestigde tandheelkundige professor in haar studie naar de ergonomische betekenis van de Ergo serie loepen van het bedrijf.Professor Maria Grazia Piancino, universitair hoofddocent aan de Universiteit van Turijn-Italië, C.I.R. Dental School, Department of Surgical Sciences, evenals een praktiserend orthodontist, heeft uitgebreid onderzoek gepubliceerd naar de functionele controle van het neuromusculaire systeem, met name schedel- en kaakbewegingen, en de onderlingen impact op het algehele lichaam.

Het idee voor de studie kwam toen professor Piancino, die goed thuis is in de juiste houding voor tandartsen, een collega opmerkte die een paar Admetec Ergo loepen droeg. Ze vermoedde dat de verbeterde werkpositie van de loepen de neuromusculaire belasting aanzienlijk zou kunnen verminderen en adviseerde de fysieke voordelen van de ergonomische loepen te evalueren. Professor Piancino legt uit: “Mensen zijn zich vaak niet bewust van de enorme impact die balans en symmetrische spieractivatie hebben op het fysieke comfort – en bij uitbreiding, mentale focus en algeheel welzijn. Tandartsen hebben de neiging om gedurende langere tijd in asymmetrische posities te werken en eisen te stellen aan hun fysiologie die indruisen tegen het biomechanische ontwerp van het lichaam. ” Professor Piancino gaat verder en bespreekt de geleidelijke negatieve impact die dit kan hebben op tandartsen.

“Op korte termijn kan asymmetrische spieractivatie pijn en ongemak veroorzaken. Op de lange termijn kan het resultaat cumulatieve schade zijn, zoals repetitive strain injury (RSI) of musculoskeletale aandoeningen (MSD). Omdat de neurologische en spiersystemen zo nauw met elkaar verbonden zijn, zoals duidelijk is aangetoond door recent onderzoek, heeft onevenwichtige overbelasting niet alleen een negatieve invloed op het fysieke welzijn van artsen, maar ook op hun vermogen om zich te concentreren en hun beste werk uit te voeren. Ontdekken dat deze veel voorkomende verwondingen vermijdbaar kunnen zijn, zou zeer belangrijk zijn voor tandartsen en andere medische professionals. “

In vooronderzoek met zowel tandheelkundestudenten als postdoctorale studenten vergeleek professor Piancino de hoeveelheid stress op acht symmetrische rugspieren bij het werken met Admetec’s Ergo-loepen met conventionele, door-de-lens (TTL) loepen. Het gebruik van de Ergo-loepen illustreerde een meer symmetrische activering van de spieren, evenals een significante vermindering van de spierpieken en vermindering van stress in zowel de rug als de nek. Het gebruik van de TTL-loepen resulteerde in grotere stressniveaus, waarbij spieren asymmetrisch en continu sterk werden geactiveerd, in plaats van met houdingsactiviteit. Met andere woorden, deze resultaten geven aan dat het gebruik van niet-refractieve TTL-loepen het lichaam dwingt om te werken in strijd met het biomechanische ontwerp, wat leidt tot vermoeidheid, pijn, ongemak, moeite met het handhaven van mentale focus en uiteindelijk cumulatief trauma dat van invloed kan zijn op de prestaties en de levensduur van de carrière.

Danny Katz, COO van Admetec: “We waren blij toen professor Piancino ervoor koos om de fysieke impact van het gebruik van ergonomische loepen versus klassieke TTL-loepen te onderzoeken. Het is één ding om feedback van artsen te ontvangen over hoe ze zich beter voelen met onze Ergo-loepen. Het is iets anders om een wetenschappelijke verklaring te hebben die laat zien waarom ze zich beter voelen.”

Professor Piancino en Admetec zijn overeengekomen om samen te werken aan verder onderzoek naar de gezondheidsgevolgen van het gebruik van standaard TTL-loepen versus ergo loepen.

Admetec Ergoline 3.0x

De populaire Ergo loepbril van Admetec is aangepast aan elke individuele drager via een multifactorproces, en biedt een ongeëvenaarde combinatie van vergrotingspotentieel en gebruikerscomfort. Het precisiezicht en het buitengewoon lichte gewicht van de Ergo serie helpt zorgverleners om gedurende langere tijd comfortabeler en effectiever te werken, waardoor de concentratie wordt gemaximaliseerd door fysiek ongemak te minimaliseren. De loepen zijn verkrijgbaar in zes verschillende vergrotingsniveaus: 3x, 4x, 5x, 6x, 7.5x, en 10x vergroting. Het model met 10 keer vergroting is ‘s werelds enige ergonomische loep met zo’n hoog vergrotingsniveau.

Also Published on:
Decisions in Dentistry Online
Dimensions of Dental Hygiene Online